Wie zijn wij

De Jeugd Informatie Ruimte is een onthaal- en informatieplek die opgestart werd en beheerd wordt door de Jeugddienst van de Gemeente Vorst. Verschillende partners slaan er de handen in elkaar om te zorgen voor een gepersonaliseerd onthaal en een snelle en efficiënte hulp.

De JIR zit in de Victor Rousseaulaan nr. 300 (zie toegangsplan). Iedereen is er welkom, gratis, zonder afspraak en, voor wie dat wil, anoniem.

De permanenties

De Jeugddienst van de Gemeente Vorst geeft advies en begeleiding rond alle vragen in verband met schooloriëntatie, opleiding en het vinden van werk.
Infor Jeunes Bruxelles beantwoordt alle vragen naar informatie rond sociale hulp, gevoelsleven en gezondheid, vakantie, school enz.
Dynamo International geeft advies en begeleiding bij de totstandbrenging van internationale projecten.
Genres Pluriels geeft advies en beantwoordt vragen rond genderidentiteit en holebi-, transgender-, queer- en intersekserechten (LGBTQI).
Guichet Info Logement (huisvestingsdienst van de Gemeente Vorst) geeft advies en informatie over vragen in verband met huisvesting.

De projecten en activiteiten van de Jeugddienst

Op gezette tijden organiseert de Jeugddienst van de Gemeente Vorst socioculturele en educatieve activiteiten rond media en burgerschap (intergenerationele filmclub, radioproject, fotografie). Om je een idee te geven, klik hier.

Als je wilt deelnemen aan deze projecten, aarzel niet ons te contacteren via het volgende adres: infojeunesse@forest.brussels